Básně (ze zásuvky) - Šiktanc, Karel, 1928-2021 (Současná česká poezie, 2020)
Soubor veršů Karla Šiktance, nezařazených do jeho autorských sbírek. V souboru, který vznikl původně editorsky jako součást sebraných spisů Karla Šiktance, nalezneme verše, jež autor z nejrůznějších důvodů nezahrnul do svých sbírek. Kromě básní, napsaných převážně ve druhé polovině šedesátých let 20. století, se zde objevují i Šiktancovy reflexe, dedikované jeho literárním druhům a přátelům, jako byl Jaroslav Seifert, Jan Skácel, Oldřich Mikulášek a jiní.