Syn celerového krále - Pavel, Ota, 1930-1973 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Soubor povídek, věnovaný slavným československým sportovcům, které měl autor rád a které důvěrně znal. Ota Pavel popisuje jejich sportovní dráhu, vítězství či prohry s velkou vnímavostí a notnou dávkou citu. V knížce nás seznámí s příběhy Jana Kubra, Alfréda Jindry, Rudolfa Kučery, Christiana Battaglii, Pavla Kouby a řady dalších slavných československých sportovců.