Jak jsem potkal ryby - Pavel, Ota, 1930-1973 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Soubor krátkých povídek s rybářskou tematikou navazuje na předcházející sbírku Smrt krásných srnců. Autor se ve třech částech knihy (Dětství, Odvážný mladý muž, Návraty) vrací do krajin svého dětství a mládí na Buštěhradsko a Berounsko k potokům a řece, u nichž sbíral své první rybářské zážitky a zkušenosti. Hrdiny povídek jsou opět členové autorovy rodiny v čele se svérázným tatínkem, pečlivou maminkou a dvěma bratry, hlavní roli však hraje středočeská příroda, krásná čistá řeka a ryby.