Pastvina zmizelých - Erben, Václav, 1930-2003 (Detektivka, 2020)
Detektivní román, pokračující v sérii příběhů o případech kapitána Exnera, řeší otázku záhadného zmizení šesti osob v navštěvované rekreační oblasti. K sérii případů záhadného zmizení došlo ve frekventované rekreační oblasti v rozmezí dvou let a větší část knihy sestává z líčení okolností, za kterých se jednotlivé oběti ztratily. V druhé části knihy pak probíhá vlastní pátrání až po překvapivý závěr, který se ale poněkud prohřešuje proti pravidlům klasické detektivky. Po literární stránce má kniha všechny klady i zápory Erbenových románů: lehkost i líbivost, dobrou charakteristiku postav a postaviček a rutinérské zpracování.