Vlčák Kazan - Curwood, James Oliver, 1878-1927 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Dobrodružný příběh o vztahu zvířat a lidí je zarámován obrazem nedotčené kanadské přírody. Strhující příběh severského vlčáka, který získal své jméno pro svou velikost a neohroženost, je plný napětí a dobrodružství. Kazan utíká po špatných zkušenostech s lidmi do divočiny a začíná život divokého zvířete se všemi obtížemi a krásou.