Hranice stínu : zpověď - Conrad, Joseph, 1857-1924 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Novela významného anglického romanopisce z námořnického prostředí líčí vyzrání mladého kapitána v muže během nebezpečné námořní plavby. Novela Josepha Conrada vypráví o jedné nebezpečné plavbě, během níž hlavní hrdina, mladý námořník, poznává skutečný život a musí se vyrovnat s mnoha nástrahami osudu. Hlavní postava, ne nepodobná samotnému Conradovi, musí převzít odpovědnost za své činy, které zasáhnou i ostatní lidi. Další z knih J. Conrada, která je něčím víc než jen dobrodružným příběhem jednoho námořníka.