Nikdy nebylo líp - Šerý, Ladislav, 1958- (Česká próza (Fra), 2019)
Další z žánrově těžko zařaditelných próz samorostlého českého autora, sestávajících především z reflexivních, filozofujících rozhovorů skupiny svérázných přátel. Skupina postarších hospodských pobratimů, ajťáci, grafici, filozofové života, vede řeči. Ironicky a bez servítků glosují dění v sobě i kolem sebe, zamilovávají se jako zamlada, toulají se báječnou Prahou, v profláknutých lokálech píší poblouzněné sms a někteří končí tak, jak si zřejmě zasloužili. Radost ze života je nakažlivá do chvíle, než realita rozbije svět iluzí, v němž žijeme.