Lido di Dante - Borkovec, Petr, 1970- (Česká próza (Fra), 2019)
Nevelká sbírka prozaických reportážních reflexí z italského přímořského letoviska. Dvanáct povídek souboru Lido di Dante nás přivádí do letoviska několik kilometrů od Ravenny, v němž se ulice jmenují podle postav Božské komedie. Petr Borkovec napsal malého průvodce po místě, v němž se proplétají naturisté s odborníky na duny, prostituti s Dantem Alighierim a vodní ptáci s motorkami Ducati.