Goldstein píše dceři - Dousková, Irena, 1964- (Druhé město, 2020)
Psychologický román s emigrantskou tematikou se odehrává na přelomu 80. a 90. let a je koncipován jako řada dopisů otce dceři. Český emigrant, působící od šedesátých let v Izraeli jako úspěšný filmový režisér, odkrývá postupně v dopisech své neznámé dceři svoji minulost i důvody emigrace. Náhle navázaný vztah ho překvapuje svou intenzitou, ale po osobním setkání se jeho idealizované představy dostávají do konfliktu s realitou. Uvědomuje si, že chybějící zázemí tohoto vztahu nelze beze zbytku překlenout, ale zároveň cítí, že tento vztah obohacuje jeho život.