Kavčí hory - Škrabal, Karel, 1969- (Druhé město, 2018)
Sbírka více či méně humorných poetických reflexí českého básníka a novináře. Karel Škrabal je básník-chodec. Básník-chodec vidí mnohé. O ledasčem pomlčí, o mnohém mluví. Básník-chodec je angažovaný. Vrchovatě, nebo do určité míry se ho týká vše, co ho potkává, míjí. Politika, ustálená láska, i ta, která se neurčitě mihne kolem baru a zmizí. Poezie je v této sbírce transformována do deníkových záznamů, ve kterých se pěší čtenáři dočtou příběhy člověka, ukotveného ve své době, o místě, kde prožívá.