Zameť mou hruď - Palla, Marian, 1953- (Petrov, 2020)
Postmoderní román, jehož děj se odehrává v malém fiktivním království a autor na jeho existenci a problémech kriticky reflektuje život současníků. Hrdinové románu, obyvatelé království - král, královna, sluha Josef, kuchařka Lojzička a uklízečka Mrázková řeší životní situace atypickým způsobem. Dění v království je excentrickou alegorií současného světa, mezilidských vztahů a života moderní společnosti. Román je napsán zvláštní formou slovníku, ve kterém jsou vysvětleny pojmy z běžného života.