Tali bachtar! : texty pro J.A.R. & básně 1989–2011 - Klempíř, Oto, 1963- (Druhé město, 2020)
Sbírka dvorního textaře punk-funkové kultovní skupiny J.A.R. obsahuje písňové texty i původní básnickou tvorbu. Smysl pro rytmus a jazykový vtip předurčil autora k hudební kultuře; úderné verše podtržené ostřejší ironií jsou ideální pro variace a opakování. Tytéž postupy se objevují i v ostatní literární tvorbě. Sbírka zaujme nejen příznivce neformálního frontmana kapely, multiinstrumentalisty Dana Bárty, ale i fanoušky divadelní recese typu Petra Čtvrtníčka, k níž má tato poezie formálně velmi blízko.