Hitler se na vás usmívá - Měrka, Petr, 1979- (Druhé město, 2020)
Brutální psychedelické povídky samorostlého českého autora. V bizarních krátkých povídkách předkládá autor fantasmagorické příběhy plné černého humoru, který není-li vždy původní či zvlášť vtipný, vše dohání posedlou brutalitou. Vše jako by se odehrávalo v halucinující mysli, zastřené drogou nebo duševní poruchou, která obsedantně přivádí na scénu opakující se motivy: bestiální vraždy obvykle spojené se sexuálním aktem, fekálie, krev a všechny ostatní tělesné tekutiny, úchylné průvodčí, policisty a jiné představitele moci, anorektické dívky v průhledném prádle, incest. Do toho všeho občas autor uvádí postavu sebe sama v roli umělce - spisovatele.