Nulorožec - Stančík, Petr, 1968- (Druhé město, 2020)
Postmoderní román s detektivní zápletkou o pátrání inspektora Labava, který se snaží rozluštit případ upálených nosorožců. Libor Labavo je nasazen na případ dvanácti upálených nosorožců. Co se však zdá zprvu jako banální případ, který nebude těžké vyřešit, se vyvine v zapeklité pátrání, do něhož se zaplete tajný deník Johanna Wolfganga Goetha a souboj spikleneckých uskupení, která bojují o vládu nad světem. Labavo hledá indicie v Preislerově sérii obrazů černého jezera, které ho dovedou až k vyhaslé západočeské sopce. Název symbolicky odkazuje také na lidi zotročené konzumem a médii, které je snadnější ovládat než skupinu jednorožců.