Nejlepší kandidát - Biler, Stanislav, 1982- (Druhé město, 2020)
Absurdní satirický a ve svém vyznění i zlověstný politický román, ve kterém cyničtí marketéři rozehrají do posledního puntíku vykalkulovanou hru s voliči. Zábavný úsměv společensko-kritického románu z politického prostředí se záhy mění ve škleb všehoschopného klauna. PR oddělení denně chrlí nové zaručeně úžasné produkty, ať už co se zboží týká, tak i lidského fondu. Bohatý kandidát na prezidenta je pro ambiciózní marketingové firmy zlatým dolem. Co na tom, že ze sebe nevymáčkne smysluplnou větu. Z nedostatku se učiní přednost a jeho žvanivost je jen roztomilým bonusem k dalším uměle vytvářeným kladům. Příběh se odvíjí z pohledu mladé atraktivní, ovšem zdravým selským rozumem a cynismem obdařené asistentky Johannny, která dlí v epicentru kampaní. Reflexe současného fungování světa zobrazuje agresivní manipulátory tvořící umělou realitu, a také rezignovaného občana vyhýbajícího se odpovědnosti a přestávajícímu naslouchat vlastnímu zdravému rozumu.