Život bez smokingu - Hrabal, Bohumil, 1914-1997 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Volně koncipovaný soubor próz o životě, lidech i zvířatech, o autorově mládí, jeho literárních vzorech a láskách. Soubor devíti kratších próz, vydaný poprvé roku 1986, zapadá do Hrabalovy série autobiograficky inspirovaných reflexivních próz s typickou poetikou a obrací se k vlivům, které jej v životě formovaly a vedly na cestě od maloměstské konformity ke svébytné životní filosofii.