Osamělý mrtvý muž - Erben, Václav, 1930-2003 (Detektivka, 2020)
Detektivka ze série případů populárního kriminalisty-seladona, kapitána Exnera. Podstatnou část svého vyšetřování tentokrát povede v prostředí pražské ZOO. Na jednom z pražských sídlišť zemře muž. Příčina jeho smrti je značně nezvyklá - zabil jej náboj z narkotizační pušky. Kapitán pražské kriminálky a vyhlášený elegán Michal Exner pátrá se svým týmem, tedy především poručíky Beránkem a Vlčkem, v exotickém prostředí - v pražské zoologické zahradě. A když zde zanedlouho přichází o život zcela odlišným způsobem další člověk, je jasné, že času není nazbyt. Kde hledat motiv a podezřelé? A spojuje obě vraždy vůbec něco, když mrtví nemají na první pohled nic společného? Čtenáři se můžou těšit na spletitý a napínavý příběh, a také na Exnerův nevšední způsob uvažování, který pomůže odhalit nejen pachatele, ale i temné pozadí obou zločinů. Nakladatelská anotace.