Ďáblova skála - Sue, Eugène, 1804-1857 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Dobrodružný román z pera výrazného představitele francouzského romantismu. Mladý gaskoňský rytíř a dobrodruh přijíždí jako černý pasažér na francouzské lodi na ostrov Martinique. Touha po penězích ho přivede do mnoha složitých a dobrodružných situací, ale v jeho charakteru nakonec zvítězí smysl pro čest, statečnost a věrnost.