Ezopovy bajky - Šrut, Pavel, 1940-2018 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Moderní převyprávění klasických bajek, určené starším dětem, spojuje stručnost výrazu s kultivovaným podáním. V závěru každé bajky je uvedeno morální naučení, které z ní vyplývá.