Žít v New Yorku - Holub, Miroslav, 1923-1998 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Sbírka cestopisných črt a dojmů z New Yorku roku 1969. Kniha postřehů a dojmů z pobytu v dynamickém americkém velkoměstě, vydaná poprvé roku 1969, není v pravém slova smyslu cestopisem, je to spíše prostý osobní záznam o faktech a myšlenkách, které napadají vnímavého básníka v New Yorku o New Yorku.