Labyrint světa a ráj srdce - Komenský, Jan Amos, 1592-1670 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Satirická alegorie významného českého filozofa a pedagoga prostřednictvím symbolů přibližuje fungování společnosti. Do města přichází poutník, který coby nezávislý pozorovatel dění ukazuje cestu k sobě samému. Kritizuje špatnost tehdejšího světa a z pohledu vysoké věže, čnící nad městem, vidí ideály tzv. panharmonie a Božího pořádku na Zemi. V závěru se poutník dostává do malé světničky, jež zosobňuje jeho srdce a zde se setkává s Ježíšem Kristem. Významný myslitel takto vymezuje cestu vedoucí k míru a harmonii.