Bizom, aneb, Služba a mise - Fischerová, Sylva, 1963- (Druhé město, 2020)
Postmoderně laděný prozaický výpad zkušené básnířky do mužského světa: vypravěč Jiří Bizom, autorčin vrstevník, reflektuje a komentuje svůj život i okolní rozpadající se svět, jemuž odolává pomocí hry - se světem i se sebou samým. Vypravěč seznamuje čtenáře se svým světem prostřednictvím nedějového proudu myšlenek odvíjejícího se od jakési hry se slovy, s myšlenkami, s příběhy. Zážitky a úvahy se vrství přes sebe a krouží kolem otázek vztahu jedince a společnosti, přičemž často vypravěč vše vypointuje výrokem své malé dcery, který svou nelogičností, hravostí či dadaismem otvírá nový nečekaný úhel, jímž se lze na svět dívat. Vše v životě je hra, někdy vážná, někdy absurdní, někdy prostě jen jazyková či úvahová hříčka, protože tak lze přežít a " když si hrajeme a víme, že si hrajeme, ... jsme něčím víc, než jen rozumnými bytostmi, protože hra je nerozumná."