Love! - Ohnisko, Milan, 1965- (Druhé město, 2020)
Čtvrtá samostatná sbírka současného brněnského autora obsahuje verše, které vznikaly od října 2005 do prosince 2006. Autor ve svém souboru navazuje na formální stránku předcházejících prací: znamená to, že se pokouší navodit atmosféru literárního undergroundu, kterou doprovází rýmovanými aforismy a jazykovými hříčkami. Dvě třetiny této sbírky tvoří téma hroutícího se milostného vztahu, jež je podána s Ohniskovými obvyklými dávkami slovní komiky. Zdá se však, že obvyklý autorův styl je přece jen napaden poměrně nečekaným virem, který otupuje i zjemňuje jeho charakteristická ironická gesta. Básně, komponované na úsporné, miniaturní ploše, jsou mnohem více protkané pocity smutku a bolesti, jež dokonce mnohdy nezadržitelně směřují až k posledním věcem člověka, tedy ke smrti. Možná i z tohoto důvodu se Ohnisko náhle obrací k Bohu a objevuje v sobě i více pokory, neboť poznává, jaké to je, když v člověku trpí duše.