Pikantní poldové - Přidal, Tomáš, 1968- (Druhé město, 2020)
Brněnský výtvarník a básník připravil knihu svých veršů a ilustrací na pomezí nonsensu a magického realismu. Hravost a mnohotvárnost poezie poskytuje autorovi možnost rozvinout bohatství své imaginace, která tematicky sahá od naivní veršovánky po složitě obraznou kompozici. Čtenář jistě pozná i ozvuky moderní undergroundové kultury. I když jednotlivé básně, podobně jako rychlé kresby, ne vždy zcela naplní prvotní osnovu, přece je kniha pestrým vějířem, který působí komplexním dojmem. Navíc hovoří o autorově tvůrčím zrání, neboť na svém nezaměnitelném rukopise soustavně pracuje již druhé desetiletí.