Jedničky a nuly - Grombíř, Tomáš, 1978- (Paseka, 2016)
Společensko-kritický román o tom, jak informační boom posledních desetiletí změnil společnost. Hlavní hrdina Adrian je zamindrákovaný, sexuálně frustrovaný outsider s geniálním programátorským talentem. Nová doba ho raketovým tempem vystřelí mezi finanční elitu. Jeho jednání se pohybuje na hranici etiky a osobní vztahy trpí neschopností empatie. Stojí pouze o to, aby získal lásku Emy. Poznává, že úspěch a neomezené finanční možnosti k tomu nestačí.