Sousedka ze Skalistých hor - Solařová-Calibaba, Blanka, 1970- (Paseka, 2020)
Humoristická novela inspirovaná autorčinými zážitky po odstěhování do Kanady. Mladá Češka provdaná za kanadského naftaře se musí vyrovnávat s drsným klimatem kanadské Alberty i s velmi svéráznými obyvateli tohoto nádherného koutu Země. Výstřední kousky excentrické sousedky, která jí ustavičně „leze do soukromí“, se snaží brát s nadhledem a humorem. Originální humoristická novela psaná jadrným jazykem a svébytným stylem...Nakladatelská anotace. Kráceno.