Americká soda - Fisher, Steve (Paseka, 2020)
Krátké, vtipné příběhy Američana, který již dvacet let žije v Čechách, odhalují povahu českého národa a doprovází je kreslené vtipy Marka Douši. Steve Fisher přijel do Prahy v září 1991 jako dobrovolný učitel angličtiny a žije zde dodnes. Přesto, že prodělal těžkou nemoc, uchoval si svůj pozitivní přístup k životu, začal psát humoresky pro kamaráda, poté založil vlastní blog, pak jeho humoristické sloupky vycházely v týdeníku Reflex. Blogy o Češích mají velký ohlas, zobrazují změny života lidí v průběhu dvaceti let, slabé stránky povahy českého národa atd. Skvělý překlad Jana Valešky.