Láska je slípka - Piussi, Lucia, 1971- (Paseka, 2020)
Výpověď o intimním životě slovenské spisovatelky, která hledá lásku i sebe sama. Hlavní hrdinka Lena žije v Bratislavě. Získává své první úspěchy jako spisovatelka a pohybuje se v bohémském prostředí slovenských i českých umělců. Mezi nimi nachází své přátele i partnery. Zažívá milostná vzplanutí a zklamání. O svém milostném životě velice otevřeně promlouvá na stránkách knihy.