Sněžím : zpověď Středoevropanky - Kohout, Pavel, 1928- (Městská knihovna v Praze, 2020)
Próza, ve které autor reaguje na jeden z ožehavých problémů ve vývoji české společnosti po listopadu 1989, na problém lustrací. Životní příběh čtyřicetileté ženy, která do revoluce prožívala stejný úděl jako většina družek, bez naděje na změnu. Po návratu bývalého milence z exilu zjišťuje, že láska překonala 20 let odloučení. Situace se komplikuje - muž není volný, objevuje se na seznamu tajných pracovníků StB a hrdinka stojí před otázkou, zda je její milý obětí lustrací, nebo bývalým agentem.