Pan Kdybych hledá kamaráda - Šrut, Pavel, 1940-2018 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Vyprávění o panu Kdybychovi a jeho plyšovém Psovi, ale hlavně o tom, jak těžké je někdy najít si kamaráda. Pan Kdybych žije jen se svým plyšovým Psem a rád by si našel dobrého přítele. Pes tedy podá do novin inzerát. Postupně se seznamují s panem Abychem - svalovcem, který má rád jen vlčáky, panem Jábychem, který by si ale chtěl povídat jen o sobě, panem Cobychem, který má spousty a spousty kamarádů i s paní Ledabych, která má ale o přátelství úplně jiné představy. Zdá se, že není úplně jednoduché najít někoho na povídání v hospůdce, šachy či mariáš. Ještě tu ale stále někde na okraji zůstává smutný pan Nebych, kterému se v životě nic nedaří.