O princezně na klíček - Hanzlík, Josef, 1938-2012 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Pohádka o Malém vévodství, kde si panovníci hrají a vynalézají a vládnou poťouchlí rádcové. Humorná moderní pohádka o království hračičků, jehož panovníkovi se narodí princezna, kterou je třeba natahovat na klíček. Má to své výhody, ale i nevýhody... Pohádku proslavilo i televizní zpracování.