Ďáblův prsten - Souček, Ludvík, 1926-1978 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Novela jednoho ze zakladatelů moderní české sci-fi vypráví o cestování časem. Lehce humorně laděná novelka významného autora české sci-fi literatury přivádí francouzského komunarda do Československa počátku 70. let 20. století.