Příběhy o milém Pánubohu - Rilke, Rainer Maria, 1875-1926 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Sbírka třinácti příběhů s autobiografickými prvky patří k pracem ranějšího autorova tvůrčího období. Filozoficky laděné povídky pražského německého básníka evokují některé zážitky z autorova dětství a mládí i zkratky osudů jeho přátel. Kniha poprvé vyšla v roce 1900.