Odsouzen na doživotí - Clarke, Marcus, 1846-1881 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Dobrodružný příběh z pera australského autora 19. století se odehrává v nelidském prostředí trestaneckých táborů. Dobrodružný román o tragickém osudu nespravedlivě odouzeného člověka za domnělou vraždu. Hlavní hrdina prochází peklem australských trestaneckých osad a tragicky umírá ve chvíli, kdy má po letech utrpení na dosah ruky svobodu.