Angelský zvoník - Harte, Bret, 1836-1902 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Soubor šesti povídek významného amerického autora 19. století. Povídky Breta Harteho, zasazené vesměs do atraktivního období osidlování amerického Západu, si získaly popularitu především u příznivků westernového žánru. Příběhy, které vypráví, však často přesahují rámec jednoduchých dobrodružných příběhů - podávají svědectví o době a lokálních rysech života v různých koutech USA a vyznačují se i kritičností a ironickým duchem, podobně jako např. dílo Marka Twaina či O.Henryho.