Údolí včel - Körner, Vladimír, 1939- (Městská knihovna v Praze, 2020)
Sugestivní příběh středověké lásky, který je zároveň obrazem náboženského fanatismu své doby. Hlavním hrdinou je mladý zeman Ondřej, který zběhne z křižáckého řádu v Polsku a tajně se vrací do Čech. Za ním přichází jeho bývalý přítel, aby ztrestal Ondřejovu zradu na řádu a Bohu. Pomstu dokoná v Ondřejův svatební den.