Hořké humoresky - Čechov, Anton Pavlovič, 1860-1904 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Sbírka povídek ruského klasika, kombinujících humor a tragiku života ve všech společenských vrstvách. Realistické příběhy s tragikomickým laděním se staly typickými pro vyzrálejší tvůrčí období předčasně zesnulého ruského klasika A.P.Čechova. Napříč společenským žebříčkem nabízí střízlivé vhledy do životů výstředních i lidsky obyčejných hrdinů a z hlubších souvislostí popsaných životních situací nechává vysvítat smutek i humor jejich postavení. Výbor přináší 32 výsostných ukázek této části jeho bohatého díla.