Dialogy pro klarinet, cimbál a bicí nástroje - Erben, Václav, 1930-2003 (Detektivka, 2020)
Detektivní povídka z muzikantského prostředí s kapitánem Exnerem v hlavní roli. Elegantní kapitán Exner tentokrát vyšetřuje případ náhlého zmizení členky komorního orchestru. Povídka byla poprvé publikována časopisecky v roce 1968, posléze se objevila v několika výborech autorových povídek a dočkala se i filmového zpracování.