Trýznivé město - Hodrová, Daniela, 1946- (Malvern, 2017)
Kompletní vydání volné trilogie o mystické cestě za poznáním a o proměnlivosti lidského života, která je situovaná do pražského prostředí. V jednotlivých dílech sestupuje autorka nánosy času, navrací se k postavám mrtvým i žijícím v nekonečných variacích a podobenstvích. Ve svém cyklu putuje Prahou minulou i současnou, literaturou, historií a českou povahou, ale především se soukromě vyrovnává se smrtí svých blízkých. Trilogie jako celek je literárně-magickým hledáním duchovního smyslu a mystickou cestou za poznáním, v němž se ruší časová posloupnost a hranice mezi životem a smrtí.