Neocortext, aneb, Kybernetické romanetto - Němec, Vojtěch, 1983- (Dybbuk, 2018)
Kybernetické romaneto osobitého českého prozaika je rafinovanou vstupenkou do těžce identifikovatelného organického města-těla a jeho podivuhodných zákoutí, která autor s psychologickým zaujetím pitvá. Nevšední podobenství o ztrácení se, bloudění a hledání je čtenáři předkládáno prostřednictvím výjimečné a nelehce uchopitelné prózy o cestě na podivném místě. Horečnatá mise útrobami místa, kde cestovatel nemůže odhadnout , co jej čeká, je experimentálním literárním vyjádřením nekonečného existenciálního hledání, nebo možná jen ekvilibristických literárních hrátek autora s jazykem.