Osamělý chodec : výbor z díla - Hermor, Lilia, 1880-1932 (Dybbuk, 2008)
Výbor ze čtyř básnických sbírek Hermora Lilii (Františka Bíbla), které byly původně vydány v nepatrných nákladech malým kladenským nakladatelstvím mezi lety 1917–1931. Výbor si bere za cíl připomenout tohoto "zapomenutého básníka", jehož objevil Jiří Kolář a snažili se udržet v kulturní paměti mj. Ivan Diviš a Ivan Slavík. Jedinečná osobitost Liliovy poezie, navenek sonorně jednotvárná, zevnitř neobyčejně členitá, spočívá zejména v jejím jazyce, ve zvláštní syntaxi vyjadřující "nespojitou spojitost" evokovaných dějů a proměnu skupenství i všemožné stavy "mezi", obsahuje i bohatý rejstřík novotvarů. Texty odkazují ke skutečným, tj. "duchovým" substrátům skutečnosti, skrytým pod jevovou stránkou nazíranou našimi smysly. Nakladatelská anotace. Kráceno.