Probuzení hráči - Machulková, Inka, 1933-2014 (Dybbuk, 2010)
Sbírka veršů významné básnířky poetické Violy šedesátých let dvacátého století. Ve verších se silně lyrickou a hudební linkou se projevuje jistá nostalgie po místech, která autorka opustila při své emigraci v r. 1968 - nejčastěji bývalá autentická tvář Prahy. Na druhé straně však jde ve svém tvůrčím úsilí vědomě dál se snahou vnitřně vstřebat smysl ztrát a vírou v "nové probuzení". Pro pomíjivý dnešek není primární místo domova, ale pokorné soustředění na vlastní nitro.