Spící Hrůza : povídky 1993-2009 - Linhart, Patrik, 1973- (Dybbuk, 2011)
Sbírka temně, dekadentně laděných povídek nekonformního českého autora. Punkový vztek, undergroundová deprese a dekadentní záliba v rozkladu tělesném i duševním, ale i sardonický humor, stylistické hříčky a sečtělost prozrazovaná nejrůznějšími narážkami a asociacemi - to vše jsou výrazné rysy těchto experimentálních textů. Autor, osobitý severočeský básník a performer, v nich představuje bizarní příhody ze života ještě bizarnějších hrdinů, paroduje novinové články nebo slovníková hesla, karikuje strojové překlady a vůbec popouští uzdu své bezbřehé fantazii a obdivuhodné jazykové hravosti. Příznivce "trochu jiné" literatury jeho povídky bezesporu zaujmou.