Anděl na kolečkách : poloreportáž z USA - Holub, Miroslav, 1923-1998 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Osobitá reportáž z USA z roku 1963, v níž se spojil zájem moderního vědce s pohledem básníka. Autor zachycuje dojmy z cesty po USA. Všímá si psychologie lidí, jejich zájmů, postavení moderního člověka a jeho ideálů. Výsledkem je vtipné a chytré vyprávění vnímavého cestovatele, básníka i vědce.