Nápady svaté Kláry - Kohout, Pavel, 1928- (Městská knihovna v Praze, 2020)
Satirický román odehrávající se v českém maloměstě 60. let 20. století poté, co se ukáže, že místní patnáctiletá školačka má věštecké schopnosti. Městečko, v němž jako v celém Československu 60. let vládne všemocná komunistická strana a skomírá katolická církev, je náhle svědkem zázraku, když místní školačka dokáže opakovaně předvídat budoucnost. Městečko se rozdělí na dva tábory, starší občané považují dívku málem za svatou, oficiální představitelé se jí chystají odhalit jako třídního nepřítele. Krizová chvíle nastane, když dívka předpoví hned dvě přírodní katastrofy...