Kde je zakopán pes : memoáromán - Kohout, Pavel, 1928- (Městská knihovna v Praze, 2020)
Politická sága sugestivně zobrazuje dusnou atmosféru sedmdesátých let a zároveň líčí kriminální příběh, který je tím napínavější, že je pravdivý. Vtipně a s nadhledem vyprávěný příběh o pronásledování autora, jeho ženy a psa v roce 1978 je zároveň rekapitulací období normalizace, které autor prožíval na vlastní kůži sice těžce, nicméně byl ho schopen vnímat s ironií jako tragikomedii. Ve středu Kohoutovy pozornosti stojí hlavně činnost tehdejší Státní bezpečnosti, jejíž nejrůznější praktiky vůči českým disidentům jsou v knize pečlivě popsány.