Mezi mořem a pevninou - Conrad, Joseph, 1857-1924 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Čtyři dobrodružné povídky s psychologickými prvky, zasazené do exotického prostředí moří a pevniny východoindického souostroví odhalují na hlavních postavách hluboké mravní zaujetí a smysl pro odpovědnost za lidské činy.