Medové kuželky - Král, Petr, 1941-2020 (Čeští básníci 20. století, 2020)
Osobitý text českého exilového básníka je poetickou esejí o psaní i reflexivní mozaikou míst a situací. V experimentální próze vytváří český exilový básník, ovlivněný surrealismem i postmodernou, bohatou koláž obrazů, situací, asociací a úvah. Vznikla tak zvláštní "meta-novela", která místo vypravování příběhu zkoumá a komentuje jeho jednotlivé prvky, rozvádí řady surreálných asociací, jemných jazykových hříček i poetických reflexí z Prahy, New Yorku, Paříže a dalších míst světa. Lze ji číst i jako svéráznou literární esej o příbězích a psaní, kterou tvořivý jazyk a nespoutaná imaginace povyšuje na poezii v próze.