Otazníky nad hroby - Souček, Ludvík, 1926-1978 (Městská knihovna v Praze, 2020)
V populárních příbězích se autor pokouší řešit některé nejasné události z našich i světových dějin. Jde o smrt Gaia Julia Caesara, ukřižování a zmrtvýchvstání Ježíše Krista; z českých dějin autor vykládá svým způsobem záhadu úmrtí Ladislava Pohrobka a v souvislosti s tím se věnuje i osobnosti Jiřího z Poděbrad. Dále se zabývá stále populárním Drakulou, stejně jako záhadou "muže se železnou (hedvábnou) maskou", který zemřel v Bastille. Závěrečné kapitoly jsou věnovány smrti Napoleona Bonaparta na ostrově sv. Heleny (r. 1821), dále atentátu na amerického prezidenta Lincolna a konečně na závěr smrti legendárního Rasputina.