Základní pojmy - Král, Petr, 1941-2020 (Čeští básníci 20. století, 2020)
Reflexivní texty, přecházející do básní v próze, jsou pokusem autora o poetické vyjádření běžných situací a vztahů. Název knihy odpovídá doslova jejímu obsahu. Spisovatel se pokouší definovat (v abecedním pořadí) pojmy a pocity, se kterými se každý z nás potkává. Po celý život se všichni alespoň někdy zabýváme samotou, existencí, láskou. Víme, co se skrývá pod slovem snídaně, tma, svítání. Autor nezapře svůj vztah k poezii, snadno z praktického popisu přejde k básnickým metaforám.